Hecker Guthrie Tidal Arc House

Hecker Guthrie Tidal Arc House

莫宁顿半岛弗林德斯区的Tidal Arc住宅颠覆了澳大利亚海岸住宅的典型类型。住宅另辟蹊径,逃离海滨住宅常见的木屋造型,而是参考运用了地理语汇来设计这一作品。项目由三家公司完成——建筑设计Woods Bagot、室内设计Hecker Guthrie、软装家具设计Simone Haag。

屋顶仿贝壳的瓦楞纹理

弧形轮廓的建筑外观


莫宁顿半岛弗林德斯区的Tidal Arc住宅颠覆了澳大利亚海岸住宅的典型类型。住宅另辟蹊径,逃离海滨住宅常见的木屋造型,而是参考运用了地理语汇来设计这一作品。项目由三家公司完成——建筑设计Woods Bagot、室内设计Hecker Guthrie、软装家具设计Simone Haag.。

Tidal Arc House in Flinders, Mornington Peninsula flips the stereotypical typology of an Australian coastal home on its head. Rather than go the light and bright route observed by so many beachside homes, the residence references the surrounding dark, ominous cliffs and stoic elements that comprise the coast. The significant residential project was completed between three firms – architecture by Woods Bagot, interiors by Hecker Guthrie, and furniture and styling by Simone Haag.


两层错落叠加的建筑外观

朝向维多利亚海岸通高的落地窗,窗外是一望无际的碧海蓝天

建筑独特的曲线模仿南大洋的洋流运动形式

住宅主入口


84平方米的场地由两个相互堆叠的曲线体量组成,包括木材、石头、纺织品和金属的深色纹理为主色调。一系列的远景被隐藏在建筑框架内,与低调的展示区和谐共存。深色的主体提供了一种庇护感和隐私感,然而这些元素无疑是为了平衡生活的喧嚣,打造静谧的居住空间。

The 884sqm site comprises two curved volumes stacked atop one another, encompassing a palette of dark and textural timbers, stones, textiles, and refined metals. A series of vistas toward the views beyond are concealed and revealed within the architectural framework, with areas for both modesty and display working in harmony. The predominance of darker materiality lends a sense of refuge and privacy, however elements that are unmistakably geared toward entertaining balance functionally quiet, discreet spaces throughout.


一层充满阳光的会客厅

深色木饰面的走廊


一楼是为了会客而建造的,三间相邻的客房均设有卫浴空间,休息室内设有一个酒吧。 

The ground floor is built to host a crowd, with three adjacent guest bedrooms each with en suite bathrooms, and a built-in bar off the lounge room. 


卧室,极佳的视角

延续深色木饰面的楼梯,连接楼上空间及地下室酒窖、设备间

楼梯细节


在楼上,厨房由隐藏式橱柜与中岛台组成,鼓励人们参与烹饪和交谈。 地下一层包含酒室和花园。

Upstairs, the kitchen is comprised of a concealed back-kitchen and a sculptural front island around which engagement and conversation is encouraged. A subterranean basement level contains a wine room and plant room.


二楼会客厅

二楼会客厅

沿落地窗布置的餐厅空间,极佳的采光


纺织品和家具,如深珊瑚羊毛地毯,大理石台盆,木材与石材增添温暖的氛围。浴室里的天然黄铜和扇形瓷砖折射外部自然光。潮汐弧形住宅覆盖着石灰岩化石,饰面附有珊瑚地质有关的纹理。

Textiles and furniture such as deep coral wool rugs, marble basins, and timber and stone accessories add warmth and solidity to the home. Natural brass accents and scalloped ceramic tiles in the bathrooms refract external natural light. Tidal Arc House is clad in a single intense fossilized limestone, its unique, embossed clamshell pattern pertaining to the coral geology.


主卧



弧形的混凝土立面、高高的天花板和深色橡木墙壁,从崎岖不平的景观中获得灵感,其宏伟气势几乎令人生畏。大部分室内照明都被小心翼翼地隐藏起来,这一设计分割天花板,从而决定了每个房间的布局。

The sweeping, arc-shaped concrete facades, tall ceilings, and walls paneled in dark oak stained timber are almost intimidating in their grandeur, taking cues from the rugged, uncompromising landscape the residence sits among. Much of the interior lighting is concealed discreetly within radiating beams, which create a series of segmented ceiling patterns hence determining the layout of each room.


通透宽畅的主卫空间


混凝土桩支撑着弯曲的混凝土板


模仿悬崖的轮廓,运用曲线的建筑结构,为后花园创造了一个带露台的休憩区。屋顶上是与贝壳相似的瓦楞纹理自东向西倾斜,在早上迎接阳光,下午提供乘凉的好去处。工程上没有直角或平行线,它的几何结构像是天气和潮汐运动一样,始终保持着动态性。

The applied height controls of the house follow the contours of the cliff, an organic form bending from north to south to create a protective concave space for the rear courtyard garden. The zinc-clad rood tilts from east to west, providing shade in the afternoon and welcoming sunlight in the morning. There are no right angles or parallel curves on the project; the geometry is intentionally as dynamic as the weather and tidal movements of Flinders.



金属螺旋楼梯


一层平面图

二层平面图


忘记密码? 立即注册
注册
经销商 店员 设计师

我已同意阅读《精一家具用户协议》

我已注册,现在就登陆

测试